Acid Acetilsalicilic

 1. Prospect
  1. Compozitie:
  2. Actiune terapeutica:
  3. Mod de administrare:
  4. Indicatii:
  5. Contraindicatii:
  6. Prudenta in administrare:
  7. Reactii adverse:
  8. Forma de prezentare:
  9. Pret:

Prospect

Compozitie:

Comprimate care contin acid acetilsalicilic 0,100 g si respectiv 0,500 g.

Actiune terapeutica:

Analgezic, antiinflamator, antipiretic, antiagregant plachetar.

Mod de administrare:

Per os, de preferat dupa mese sau cu un antiacid. Se recomanda sfaramarea comprimatelor inainte de administrare.Adulti -Ca analgezic si antipiretic: 10-15 mg/kgc (300-900 mg) la 4-6 ore.

 • Ca antiinflamator: 20-40 mg/kgc la 12 ore.
 • Ca antiagregant plachetar: 0,5g la 2 zile.

Copii -Ca analgezic si antipiretic: 50-65 mg/kg corp /24 ore repartizate in 4-6 reprize. -Ca antiinflamator: 120-140 mg/kg corp/zi 2-3 zile apoi 100 mg/kg corp/zi urmatoarele 4-7 zile.

Indicatii:

Curativ in dureri moderate (cefalee, nevralgii, mialgii, artralgii, algii postoperatorii), febra, afectiuni inflamatorii. Profilactic pentru prevenirea trombozelor arteriale si venoase.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la produs, afectiuni gastrointestinale active (gastrita, ulcer gastric sau duodenal), afectiuni grave hepatice si renale, deficit de G-6-PD, diateza hemoragica (hemofilie hipoprotrombinemie), copii mai mici de un an.

Prudenta in administrare:

La persoanele cu afectiuni gastrointestinale in antecedente, in cursul ultimului trimestru de sarcina (in special ultimele 2 saptamani), la femeile care alapteaza (produsul trece in laptele matern), pre si postoperator, la copiii cu varicela sau gripa (risc de aparitie a sindromului Reye).

Reactii adverse:

Pot aparea tulburari: gastrointestinale (pirozis, epigastralgii), hipersensibilizare la produs (eruptii cutanate, bronhospasm), favorizeaza tendinta la hemoragii, sindrom Reye la copii cu varicela sau gripa.

Forma de prezentare:

Flacoane cu 30 comprimate a 0,100 g. Benzi de hartie caserate cu 20 comprimate a 0,500 g.

Pret:

Acid Acetilsalicilic cutie cu 20 comprimate 500 mg este disponibil in farmacii la un pret mediu de 4 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.