Acidul Azelaic

  1. Mod de utilizare:
  2. Pret:

Prospect

Acidul Azelaic este folosit pentru tratarea acneei neinflamatorii pana la moderat inflamatorie. Se crede ca acidul azelaic trateaza acneea prin reducerea populatiei de P Acnes, micsorand pierderea anormala de celule din piele si reducand inflamatia.

Acest medicament s-a dovedit a fi eficient in tratarea zonelor inchise la culoare la pacientii cu ten mai intunecat. Acidul Azaleic este foarte bine tolerat de majoritatea persoanelor si poate fi folosit in siguranta pentru o perioada mai lunga de timp. Efectele sale secundare pot include uscarea pielii si deschidere a culorii tenului atunci cand este aplicat pentru o perioada lunga.

In Romania regasim Acidului Azelaic in preparatul Skinoren al companiei Schering si comercializat sub foma de crema si gel. Crema are o concentratie de 20% acid azelaic, iar gelul de 15%. Gelul are o concentratie ideala pentru ten, din spusele producatorului.

Mod de utilizare:

Pielea se curata usor si crema sau gelul sunt aplicate pe suprafata afectata. Eficienta depinde de tipul de acnee, gravitatea si cauze hormonale, individuale fiecaruia. Pentru acnee severa este recomandabil consultul unui dermatolog care va va prescrie probabil atat un produs topic cat si un tratament sistemic (orale).

Pret:

Acidul Azelaic este disponibil in farmacii la un pret mediu de 45 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Indicii: , ,