Actovegin Gel

 1. Prospect
  1. Actiune terapeutica:
  2. Indicatii:
  3. Mod de administrare:
  4. Contraindicatii:
  5. Reactii adverse:
  6. Interactiuni:
  7. Efecte de dependenta:
  8. Precautii speciale:
  9. Conditii de pastrare:
  10. Pret:

Prospect

Preparatul Actovegin se prezinta sub forma de gel, 1 g de gel contine: hemoderivat deproteinizat din sange de vitel, corespunzand unei mase uscate de 8 mg, propil-para hidroxibenzoat 0,25 mg, metil – para hidroxibenzoat 1,75 mg intr-o baza neiritanta.

Actiune terapeutica:

Actovegin este un extract deproteinizat din sange de vitel. Acesta imbunatateste utilizarea oxigenului si creste aportul de substante nutritive in celula. Astfel, procesele insotite de cerintele energetice mari, ca de exemplu vindecarea plagilor, sunt intensificate.

Indicatii:

Arsuri prin agenti termici, reactii la iradieri ale pielii si mucoaselor. Pentru tratamentul initial al ulceratiilor supurate. Premedicatia plagilor inaintea grefelor cutanate.

Mod de administrare:

Pentru tratamentul arsurilor termice si al reactiilor datorate iradierii gelul se aplica in strat subtire. Pentru tratamentul ulceratiilor gelul se aplica in strat gros. Stratul de gel poate fi protejat cu o compresa acoperita de un strat subtire de unguent de Actovegin 5% sau cu un tifon neadeziv pentru a evita lipirea de plaga. Pansamentul trebuie schimbat zilnic, iar in cazul plagilor supurate de cateva ori pe zi. Tratamentul se va continua cu Actovegin crema 5%, iar in final se va folosi Actovegin unguent 5%.

Contraindicatii:

Preparatul nu trebuie folosit in caz de alergie cunoscuta la componentele lui.

Reactii adverse:

In cazuri rare pacientii cu predispozitii alergice pot dezvolta reactii cutanate. La inceputul tratamentului cu Actovegin gel 20% pot aparea ocazional dureri locale datorita secretiei crescute. Aceasta nu este o indicatie de intoleranta.

Interactiuni:

Pana in prezent nu se cunosc.

Efecte de dependenta:

Pana in prezent nu se cunosc.

Precautii speciale:

In cazul in care dupa folosire nu se atinge rezultatul scontat, se va apela imediat la sfatul medicului. A se verifica data expirarii A se pastra medicamentul departe de accesul copiilor

Conditii de pastrare:

A nu se pastra la temperaturi mai mari decat temperatura camerei (25 grade Celsius).

Pret:

 • Actovegin solutie injectabila 40 mg/ml-5 ml cutie cu 5 fiole de 5 ml are un pret aproximativ de 110 lei;
 • Actovegin Gel 0,8 % cutie cu 1 tub din Al de 20 g costa 30 lei;
 • Actovegin Crema 5 % cutie cu 1 tub de 20g costa 15 lei;
 • Actovegin Unguent 5 % cutie cu 1 tub de 20 g costa 15 lei;
 • Actovegin Drajeuri 200 mg cutie cu 1 flacon din sticla bruna de 50 drajeuri costa 150 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.