Adiuretin

 1. Prospect
  1. Compozitie:
  2. Proprietati farmacodinamice:
  3. Indicatii terapeutice:
  4. Dozare si mod de administrare:
  5. Contraindicatii:
  6. Reactii adverse:
  7. Pret:

Prospect

Compozitie:

Flaconul picator Adiuretin contine 5 ml solutie apoasa de desmopresina acetat 0,1% (0,1 mg/ml).

Proprietati farmacodinamice:

Analog sintetic al hormonului antidiuretic natural, creste reabsorbtia apei libere din tubii renali distali, scazand clearance-ul apei libere si crescand osmolaritatea urinei. Actiunea antidiuretica este puternica, activitatea presorie este slaba, efectul este de lunga durata.

Indicatii terapeutice:

Diabet insipid neurogen – ca medicatie de substitutie. Pentru combaterea poliuriei si polidipsiei temporare, dupa traumatisme craniene si interventii chirurgicale in regiunea hipofizara.

Dozare si mod de administrare:

Instilatie nazala, cate 1-4 picaturi de 1-2 ori/zi in functie de gradul de poliurie si sete.

Contraindicatii:

Alergie specifica. Cardiopatia ischemica si epilepsia sunt contraindicatii relative. Prudenta in timpul sarcinii, in eclampsie si alte situatii in care trebuie evitata cresterea presiunii arteriale. Prudenta la copii (restrictie lichidiana). Nu se administreaza inainte si in timpul anesteziei cu ciclopropan. Efectul antidiuretic poate fi potentat de clorpropamida, clofibrat, carbamazepina.

Reactii adverse:

Iritatia mucoasei nazale (rareori). Cefalee si conjunctivita.

Pret:

Adiuretin picaturi nazale este disponibil in farmacii la un pret mediu de 27 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.