Advantan

  1. Compozitie:
  2. Actiune terapeutica:
  3. Indicatii:
  4. Mod de administrare:
  5. Contraindicatii:
  6. Precautii:
  7. Interactiuni cu alte produse:
  8. Reactii adverse:
  9. Pret:

Prospect

Compozitie:

Preparatul Advantan se prezinta sub forma de crema, unguent sau unguent gras contine 1 mg (0,1%) metilprednisolon aceponat.

Actiune terapeutica:

Corticoid pentru uz dermatologic extern.

Indicatii:

Eczema endogena (dermatita atopica, neurodermatita), eczema de contact, degenerativa, dishidrotica, eczema vulgara, eczema la copii.

Mod de administrare:

Advantan se aplica o data pe zi, in strat subtire pe suprafata bolnava a pielii. In general durata tratamentului nu va depasi 12 saptamani la adulti si 4 saptamani la copii.

Contraindicatii:

Procese cutanate specifice tuberculoase sau sifilitice, boli virale. In situatia unei femei gravide sau in alaptare, indicatiile clinice pentru tratamentul cu Advantan trebuie bine apreciate, iar avantajul bine cantarit in raport cu riscul. In special trebuie evitata folosirea produsului pe suprafete intinse si timp indelungat.

Precautii:

Advantan nu trebuie sa vina in contact cu ochii, in cazul aplicarii sale pe fata. In caz de rozacea sau de dermatita periorala, Advantan nu se va aplica pe fata.

Interactiuni cu alte produse:

Nu sunt cunoscute.

Reactii adverse:

In cazuri izolate, sub tratament pot aparea simptome locale ca: prurit, arsura, eritem sau vezicule. Ca si dupa alti corticoizi aplicati local, in unele cazuri rare pot aparea efecte secundare ca: foliculita, hipertricoza, dermatita periorala, reactii alergice tegumentare la unul din componentii produsului.

Pret:

Advantan unguent este disponibil in farmacii la un pret mediu de 14 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti. 

Articole Similare:

Indicii: , , ,