Aerodin

 1. Prospect
  1. Compozitie
  2. Actiune:
  3. Indicatii:
  4. Administrare:
  5. Contraindicatii:
  6. Pastrare:
  7. Pret:

Prospect

Compozitie

Preparatul Aerodin este o suspensie bacteriana partial lizata, in solutie cloruro-sodica izotonica, cuprinzand 10 dintre speciile bacteriene mai frecvent intalnite in infectiile cailor respiratorii (Streptococcus pyogenes, Streptococcus faecalis, Streptococcus pneumoniae, Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa, Neisseria catarrhalis, Haemophilus influenzae, Escherichia coli, Proteus vulgaris). Densitatea finala este de 177 U.O.I. Este livrat in cutii a 5 fiole de 5 ml pentru aerosoli; cutii a 12 fiole de 1 ml pentru instilatii. Prezervant: Mertiolat de sodiu 0,0025%.

Actiune:

Stimulator nespecific al rezistentei antiinfectioase.

Indicatii:

Este indicat pentru prevenirea infectiilor nespecifice ale cailor respiratorii (rinite, sinuzite, amigdalite, faringite, laringite, bronsite) si pregatirea preoperatorie in interventiile chirurgicale O.R.L.

Administrare:

Se administreaza zilnic, prin pulverizari sau instilatii nazale (3 picaturi in fiecare narina, de 3-4 ori/zi, timp de 12 zile). In perioada de incidenta crescuta a infectiilor respiratorii, administrarea se poate repeta dupa o pauza de 7-10 zile. Fiolele se agita inainte de intrebuintare.

Contraindicatii:

Bolile infectioase acute si convalescenta acestora, TBC evolutiv, reumatism poliarticular acut, cardiopatii decompensate, insuficienta hepatica, nefropatii, sarcina, diabet.

Pastrare:

Se pastreaza la temperaturi cuprinse intre +4 – +14 grade Celsius. Termen de valabilitate: 3 ani.

Pret:

Aerodin suspensie bacteriana partial lizata fiole pentru aerosoli sau instilatii este disponibil in farmacii la un pret mediu de 50 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.