Aether Pro Narcosi, flacon

 1. Prospect
  1. Actiune terapeutica:
  2. Indicatii:
  3. Contraindicatii:
  4. Reactii adverse:
  5. Pret:

Prospect

Aether Pro Narcosi este un eter dietilic pur.

Actiune terapeutica:

Inhalat in doze terapeutice provoaca anestezie generala, cu relaxare musculara, mentinerea circulatiei si a respiratiei. Are actiune simpatomimetica (elibereaza catecolamine); potenteaza efectul curarizantelor antidepolarizante; este iritant local.

Indicatii:

Pentru anestezie chirurgicala, prin inhalare (se administreaza numai de anestezisti).

Contraindicatii:

Afectiuni respiratorii acute si cronice; prudenta la bolnavii sub tratament reserpinic (pericol de colaps), in insuficienta renala, la hepatici, la diabetici (poate creste glicemia) si daca se asociaza curarizante antidepolarizante (doze mici din acestea); se va evita la copiii si tinerii cu predispozitie la convulsii sau febrili.

Reactii adverse:

Inductia prelungita este insotita de fenomene de hiperexcitatie, stimulare simpatoadrenergica si suprasolicitarea inimii; revenirea din anestezie se face lent si este neplacuta. Actiunea iritanta locala provoaca hipersecretie bronsica (eventual atelectazie, favorizarea infectiilor pulmonare) si varsaturi, poate fi cauza de reflexe nocive (se administreaza atropina in preanestezie). La copii si tineri poate provoca convulsii. Eterul este inflamabil si explozibil in amestec cu aerul, oxigenul si protoxidul de azot.

Pret:

Aether Pro Narcosi este disponibil in farmacii la un pret mediu de 26 lei pentru un flacon.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.