Află ce Semnalează Prezența Celulelor Endocervicale în Testul Tău Papanicolau – Nu Ignora Aceste Informații!

 

Totul despre Prezența Celulelor Endocervicale

Cand facem un test Papanicolau, un aspect important pe care laboratorul il verifica este prezenta celulelor endocervicale. Aceste celule sunt foarte important deoarece ajuta la evaluarea starii de sanatate a colului uterin.

Ce sunt Celulele Endocervicale?

Celulele endocervicale sunt un tip de celule care se gasesc in canalul cervical, care este partea ingusta a colului uterin ce comunica cu vaginul. Rolul lor principal este de a produce mucus, care ajuta la protejarea uterusului impotriva infectiilor si participa la reglarea fluxului menstrual.

De ce este Important Prezența lor?

Prezenta celulelor endocervicale in cadrul unui test Papanicolau este un indicator al unui esantion de calitate, care a inclus si zona de tranzitie, zona unde pot apare cele mai multe modificari patologice. Daca aceste celule sunt prezente, inseamana ca esantionul recoltat este suficient de bun pentru a oferi informatii precise.

Ce Înseamnă Cand Celulele Endocervicale sunt Absente?

Absenta celulelor endocervicale intr-un esantion nu inseamna neaparat ca exista o problema de sanatate, dar poate sugera ca recoltarea probei nu a fost efectuata corect, sau că nu a inclus zona de tranzitie a colului uterin. In unele cazuri, poate fi necesară repetarea testului pentru a avea certitudinea analizei. In alte situații, absența lor poate fi legată de schimbări hormonale sau de alte condiții medicale pe care medicul dumneavoastră o poate evalua mai bine.

Concluzii

E important de retinut ca prezența celulelor endocervicale este un semn bun in cadrul unei analize Papanicolau, deoarece permite o evaluare mai exactă a sănătății cervicale. Consultă întotdeauna medicul pentru interpretarea corecta a rezultatelor si urmeaza recomandarile acestuia pentru mentinerea sanatatii cervicale. Nu neglija controalele regulate, deoarece prevenția este cea mai eficienta metoda de lupta impotriva bolilor cervicale.