Agozol

  1. Compozitie:
  2. Actiune terapeutica:
  3. Indicatii:
  4. Mod de administrare:
  5. Contraindicatii:
  6. Interactiuni medicamentoase:
  7. Forma de prezentare:
  8. Conditii de pastrare:
  9. Pret:

Prospect

Compozitie:

Preparatul Agozol se prezinta sub forma de drajeuri ce contin 60 mg lactat de prenilamina.

Actiune terapeutica:

Antianginos prin deprimarea miocardului si vasodilatatie coronariana (antagonist nespecific al calciului, scade cantitatea de catecolamine la nivelul miocardului); provoaca vasodilatatie cerebrala; este slab sedativ.

Indicatii:

Tratamentul de fond al cardiopatiilor ischemice nedureroase, angina de piept, infarct miocardic (dupa perioada acuta); angina pectorala la hipertiroidieni, tahicardie, sindrom cardiac hiperkinetic, tulburari de irigatie cerebrala.

Mod de administrare:

Oral 60-240 mg/zi (1-4 drajeuri).

Contraindicatii:

Tulburari de conducere atrio-ventriculara si intraventriculara, bradicardie (sub 60/minut), alungirea intervalului QT, insuficienta cardiaca (se digitalizeaza in prealabil), hipotensiune arteriala marcata, hipokaliemie, boli hepatice si renale severe.Se va administra cu prudenta la batrani (in doze mici); se va evita tratamentul ambulator la soferi si la cei cu alte profesiuni ce presupun concentrarea intensa si prelungita a functiilor psihice.Atentie la sportivi deoarece poate pozitiva unele reactii folosite la controlul antidoping.

Interactiuni medicamentoase:

Asociere contraindicata datorita antagonismului cu alcaloizi xantinici (cafea, ceai chinezesc, cacao, ciocolata, preparate medicamentoase ce contin cafeina, teofilina, aminofilina, teobromina). Se va evita asocierea cu medicamente chinidinice, beta-blocante, amiodarona, perhexilina, fenotiazine, vitamine injectabile (risc de bradicardie, tulburari de conducere, aritmii ventriculare grave), cu amfetamine, guanetidina, disulfiram. Se va evita tratamentul diuretic intensiv (hipokaliemie). Se recomanda prudenta la asocierea cu hipotensive (doze mici, deoarece creste riscul accidentelor hipotensive).

Forma de prezentare:

Flacoane cu 30 drajeuri.

Conditii de pastrare:

La adapost de umiditate, lumina si caldura.

Pret:

Agozol drajeuri este disponibil in farmacii la un pret mediu de 14 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Indicii: prenilamina, Agozol, lactat de prenilamina, tratament angina pectorala