Alerta maximă: Cum să te protejezi de drogul violului în mediile sociale și petreceriDrogul violului: Ce Trebuie să Știi

Ce este Drogul Violului?

Cand vorbim despre “drogul violului”, de fapt, ne referim la substante care sunt folosite in scopul de a imobiliza o persoana pentru a abuza de ea sexual. Aceste droguri sunt foarte periculoase si e ilegal sa le folosesti in acest scop. Una dintre cele mai cunoscute substante este Rohypnol, dar mai sunt si altele ca GHB sau Ketamina.

Cum se recunoaște utilizarea acestor droguri?

Multe dintre victime nu-si amintesc ce s-a intamplat cu ele. Asta pentru ca aceste droguri lasa persoana fara putere, deseori fara memorie, facand-o incapabila sa se apere. Daca te trezesti confuz si nu-ti amintesti ce s-a intamplat, acesta e un semnal de alarma.

Simptome de avertizare

Daca cineva a luat “drogul violului”, ar putea sa prezinte simptome ca: dificultati de vorbire, confuzie, probleme de coordonare, greata, ameteala si pierderea memoriei. Aceste semnale pot apare la scurt timp dupa ce drogul a fost administrat.

Prevenție și protecție

Pentru a evita expunerea la astfel de pericole, e important sa nu accepti bauturi de la straini sau chiar de la cunoscuti, daca nu le-ai vazut fiind pregatite. De asemenea, e bine sa ramai in grupuri si sa ai grija unul de celalalt cand iesiti in oras.

Consecințele legale pentru utilizarea drogului violului

Folosirea acestor droguri pentru a abuza sexual de cineva este un act criminal si este tratat extrem de serios de catre autoritati. Pedepsele pot fi foarte aspre, incluzand inchisoarea.

Cum să acționezi dacă crezi că ai fost victima

Daca suspectezi ca ai fost victima a unui astfel de atac, e crucial sa cauti ajutor imediat. Mergi la politie si la doctor cat mai repede posibil. Este important să se faca teste medicale cat mai curand, pentru a identifica prezenta drogurilor in sistem.

Resurse și suport

Există organizații care oferă suport victimelor atacurilor sexuale. Acestea pot oferi consiliere, suport legal şi ajutor medical. Este important să știi că nu ești singur și că există ajutor disponibil.