Alfachimotripsina

  1. Compozitie:
  2. Actiune terapeutica
  3. Indicatii:
  4. Mod de administrare
  5. Contraindicatii:
  6. Reactii adverse:
  7. Pret:

Prospect

Compozitie:

Flacoane continand chimotripsina pulbere liofilizata 0,20 unitati TEE.

Actiune terapeutica

Enzima proteolitica cu proprietati antiinflamatorii si antiedematoase, sistemice si locale. Curata tesutul necrozat. Favorizeaza lichefierea secretiilor tractului respirator.

Indicatii:

Pe cale generala: in edeme posttraumatice, postoperatorii, varicoase, in sinuzite, catar tubar, bronsite cronice (ca tratament adjuvant).Peri-intraarticular: in periartrita scapulo-humerala, fibrozite, artroze sau bride periarticulare, contractura Dupuytren.In situ: in chirurgia plastica sau operatorie, dupa unele interventii sau in edeme vechi circumscrise.Aerosoli: in supuratii pulmonare, atelectazie.Instilatii: in obstructia cailor lacrimale, catar tubar, otite adezive, traheite, traheobronsite, rinite.Intragastric: pentru diagnosticul etiologic al cancerului gastric.

Mod de administrare

Intramuscular 1/2-1 flacon zilnic sau la 2 zile. Injectii peri sau intraarticulare, aplicatii locale, in aceleasi doze. Solutia se prepara extemporaneu prin dizolvare in solutie salina izotona sterila. Contactul cu mainile trebuie evitat (se injecteaza cu seringa de sticla).

Contraindicatii:

Alergie specifica (este necesara investigarea sensibilitatii mai ales la repetarea tratamentului), teren alergic, infectii grave locale sau generale, septicemie.Prudenta in caz de tulburari de coagulare, la bolnavii sub tratament cu anticoagulante sau in boli hepatice grave. Nu se amesteca cu alte medicamente (in aceeasi seringa).

Reactii adverse:

Reactii alergice, chiar soc anafilactic (foarte rar). Poate favoriza diseminarea infectiei (se asociaza cu antibiotice cand inflamatia e de natura infectioasa). Produce uneori dureri la locul injectarii. Inhalarea repetata de aerosoli poate fi cauza de raguseala si bronhospasm.

Pret:

Alfachimotripsina flacon pulbere liofilizata este disponibila in farmacii la un pret mediu de 56 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Indicii: tratament traheobronsita, tratament sinuzite, tratament bronsite cronice, Alfachimotripsina