Alflogel

 1. Prospect
  1. Compozitie:
  2. Actiune terapeutica:
  3. Alflogel prospect indicatii terapeutice:
  4. Contraindicatii:
  5. Reactii adverse:
  6. Doze si mod de administrare:
  7. Avertizari:
  8. Prezentare:
  9. Pret:
  10. Articole Similare:

Prospect

Compozitie:

Fiecare plic a 16 grame contine: fosfat de aluminiu; gel: 55% (cu aproximativ 23% fosfat de aluminiu anhidru).

Actiune terapeutica:

ALFOGEL este un antiacid cu actiune tampon. Capacitatea ALFOGEL-ului de a tampona variaza in functie de valoarea pH-ului, fiind mai puternica la valori mai scazute ale pH-ului, cand agresivitate a aciditatii gastrice si a pepsinei fata de mucoasa gastrica siduodenala este mai accentuata. ALFOGEL exercita o actiune protectoare si de absorbtie prin formarea unui invelis protector pe mucoasa gastrica, prevenind astfel contactul acesteia cu acidul gastric.

Alflogel prospect indicatii terapeutice:

Ulcer gastric si duodenal, ulcer peptic postoperator. Gastrite, duodenite, dispepsie gastrica, esofagite. Intoxicatii prin ingestie de substante toxice sau caustice.

Contraindicatii:

 • hipersensibilizare la fosfatul de aluminiu;
 • ileus;
 • hemoragii gastro-intestinale;
 • insuficienta cronica renala este considerata o contraindicatie relativa pentru administrarea produsului.

Se recomanda evitarea administrarii pe perioade lungi a unor doze mari de ALFOGEL la pacientii cu insuficienta renala severa.

Reactii adverse:

ALFOGEL poate cauza constipatie in special la pacientii varstnici cu activitate fizica redusa.

Doze si mod de administrare:

Continutul a 1-2 plicuri de 3-4 ori pe zi, la 2 ore dupa mese si la culcare. In caz de intoxicatie prin ingestie de substante toxice sau caustice, trebuie administrat continutul a 3-5 plicuri odata. Este cel mai bine ca ALFOGEL sa fie administrat nediluat, dar la nevoie poate fi diluat in 1/2 pahar de apa.De obicei tratamentul dureaza 4-6 saptamani.

Avertizari:

Este posibila interactiunea cu tetraciclina, sulfatul feros si isoniazida daca ALFOGEL-ul nu este administrat la 2 ore interval fata de medicamentele mentionate. Administrarea concomitenta de ALFOGEL si subcitrat de bismut determina reducerea eficacitatii celui de-al doilea. De aceea se recomanda sa se respecte un interval de cel putin 30 minute intre aceste doua medicamente. Administrarea repetata de ALFOGEL la pacientii cu constipatie cronica poate sa intensifice constipatia. ALFOGEL va fi administrat femeilor insarcinate numai daca beneficiul terapeutic potential justifica riscul terapeutic.

Prezentare:

Cutie cu 20 plicuri a 16 g gel.

Pret:

Alflogel este disponibil in farmacii la un pret mediu de 17 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.