Alimente interzise in boala de colon iritabil

Alimente interzise in boala de colon iritabil

Reactia la anumite alimente variaza foarte mult de la o persoana la alta, in special la persoanele care sufera de sindromul colonului iritabil. Daca observati o sensibilitate crescuta la un aliment, este preferabil ca acesta sa fie inlocuit cu un altul, care sa aiba aceeasi valoare nutritiva. Totusi unele alimente contribuie mai mult decat celelalte la intensificarea tulburarilor intestinale.

  • bauturi – cafea, ceai, cola, bauturile carbogazoase in general, alcoolul, sucul de fructe acide (lamaie, struguri, mere, ananas) sau de rosii
  • mezelurile, carnea afumata, prajelile
  • mancarea foarte condimentata
  • leguminoasele – fasole uscata, linte, mazare verde
  • legume – varza, conopida, brocoli, varza de Bruxelles
  • boabele de porumb
  • grasimile si zaharurile rafinate – stimuleaza contractiile colonului si trebuie sa fie consumate cu moderatie. Zaharurile rafinate, care au efectul de a creste activitatea bacteriana din intestin, pot de asemenea sa intensifice simptomele colonului iritabil.

← Ergomet Pemfigus vegetant →

Indicii: colon iritabil, dieta colon iritabil