Ce presupune implantul mamar cu silicon

Ce presupune implantul mamar cu silicon

Femeile care-si maresc sanii in clinicile de chirurgie plastica spun ca au mai multa incredere in ele.

Mariuca era com­plexata demult de sanii ei mici si usor asi­me­trici, asa ca a vrut sa-si faca implant mamar de la 23 de ani. „De ce sa-ti maresti sanii? Toate femeile din familia noastra ii au mici”, incerca s-o faca sa se razgandeasca bunica ei. A mai asteptat inca cinci ani, timp in care s-a interesat pe la diverse clinici de chirurgie estetica ce presupune interventia chirur­gicala, iar anul trecut s-a hotarat sa faca pasul care i-a schimbat profund increderea de sine. Tanara din Bucuresti a facut operatia in martie, iar de ziua ei, in aprilie, se putea bucura pe deplin de cadoul mult visat.

Medicii recomanda ca inter­ventia chirurgicala sa se faca dupa varsta de 19 ani, pentru ca sanul sa aiba timp sa se dezvolte. Implanturile mamare sunt contraindicate per­soanelor cu tulburari psihice, cu neoplasm in evolutie, celor care fac tratament cu imunosupresoare, persoanelor cu afectiuni cardiace ori respiratorii majore.

Analize de sange, EKG, radiografie pulmonara

Pentru a hotari care este cea mai buna forma si marime de implant mamar pentru fiecare pacienta, este nevoie de o serie de masuratori precum circum­ferinta toracelui, diametrul aureolei, distanta de la clavicula la mamelon si latimea umerilor. „Multe femei care vor sa faca implant mamar doresc sani foarte mari. Nu tuturor li se potriveste insa. În plus, protezele au o anumita greutate si, in timp, vor apasa pe coloana. Fiecare caz trebuie gandit si din punct de vedere medical, nu doar estetic”, explica Ingrid Carantino, medic specialist in chirurgie plastica la Clinica Medical Stil Estet din Bucuresti, cea care a operat-o pe Mariuca.

În cazul Mariucai, dimen­siunea maxima a protezei acceptabila pentru constitutia ei era de 300 cm cubi. A ales sa se opreasca la o proteza de 250 de cm cubi pentru un san si 225, pentru celalalt san, pentru a le masca totodata si asimetria. Urmatorul pas sunt analizele uzuale de sange, electro­car­dio­grama si radiografia pulmonara, ecografia mamara. Operatia se face sub anestezie generala. Se face o incizie sub san, in santul submamar si se diseca tesuturile pentru a face loc protezei din silicon. Aceasta se poate pune sub glanda mamara sau sub muschiul pectoral. „Daca se pune sub muschiul pectoral, proteza nu vine in contact cu glanda mamara si orice risc, pur ipotetic, de a face cancer mamar este exclus. Un alt avantaj atunci cand se pune implantul sub muschi este ca se formeaza un „sutien” intern din muschi ce impiedica implantul sa se miste. Al treilea avantaj ar fi ca marginile implantului nu se vad si nici nu se simt la palpare pentru ca sunt protejate de muschi”, explica Ingrid Carantino.

Bustiera de dupa operatie

Dupa operatie, pacientele trebuie sa poarte timp de o luna si jumatate o bustiera care mentine sanii in pozitia corecta. „Imediat dupa operatie, am avut dureri infioratoare de muschi. Dupa sase zile, puteam deja sa conduc masina, chiar daca mai simteam dureri usoare cand schimbam vitezele”, spune Mariuca. Doua-trei saptamani, a dormit numai pe spate, iar pana si-a scos firele nu a avut voie sa ude zona operata, astfel incat se stergea mai mult cu servetele umede. În primele doua luni, cand mergeam la sala de fitness nu aveam voie sa fac exercitii care sa antreneze partea superioara a corpului, adauga Mariuca. O luna dupa operatie, sanii pot ramane umflati in partea superioara, dezumflandu-se pe rand, ceea ce poate face ca in aceasta perioada sa para inegali. Tanara este acum multumita de sanii ei. Poarta sutien rar si nu se mai jeneaza sa se imbrace cu maiouri sau rochite decol­tate. Rezultatul a incantat-o chiar si pe bunica Mariucai. „Dupa operatie, i-a vazut, i-a palpat si a zis ca-s faini si mai tari decat ai ei”, se amuza tanara care si-a cumparat increderea de sine cu 2.500 de euro.

← Marirea sanilor Beneficii terapeutice Ganoderma →

Indicii: clinici de chirurgie estetica, dureri dupa implanr mamar, dureri silicoane, implant sani, implant silicoane, implantul, implantul mamar, mamar, marire sani, presupune, silicoane, silicon