Durerea de stomac

Durerea de stomac

Se stie ca, la orice eveniment festiv, rasfatul gastronomic iti pune stomacul la grea incercare. Mesele copioase, alcoolul, alunele şi prăjiturilecu ciocolată, plus odihna prelungita pe canapea, în faţa televizorului – toate acestea determină stomacul să producă mai mult acid ca deobicei, pentru a digera hrana în exces.

Aflat în imposibilitatea de a-şi duce misiunea la bun sfirşit, sistemul digestiv se blochează, provocîndu-ţi durere şi disconfort. Balonarea şi greata sînt simptomele sigure ale unei indigestii – de care poţi să scapi urmînd cîteva sfaturi.

Evită cauzele

  • Nu te lasă purtat de mirajul petrecerii şi al vinului. Alcoolul stimulează secreţia de acid gastric, iar acesta îţi atacă stomacul. Bea cîte un pahar cu apă după fiecare pahar cu alcool, pentru a reduce balonarea şi indigestia.
  • Ciocolata cu alune este bună, dar în cantităţi mici. Cu cît e mai consistentă, cu atît e mai dăunătoare: cauzează afecţiuni ale intestinuiui şi diaree.
  • Nu te lăsa copleşit de stres. Chiar dacă nu poţi evita agitaţia specifică pregătirilor, încearcă să o menţii la minimum planificînd totul dinainte.
  • Dacă eşti în criză de timp, nu te lansa în meniuri sofisticate. Cumpără mîncare gata preparată si scapi de o mare grijă.
  • Nu lăsa totul pentru ultima clipă – stresul tău va atinge niveluri maxime, iar stomacul va produce mai mult acid gastric

← Nodulii Osler Celerg →

Indicii: durere, durere stomac, stomac