Fanteziile sexuale ale barbatilor

Fanteziile sexuale ale barbatilor

Obisnuitele studii ale cercetatorilor britanici au ajuns in cele din urma sa se ocupe si de problema fanteziilor sexuale. Specialistii au decis ca pentru o mai mare acuratete comportamentul fantazist sexual trebuie cercetat diferentiat pe fiecare sex. Intaietate au avut barbatii, femeile fiind principalele beneficiare ale studiului.

Sursa fanteziilor sexuale

In cazul barbatilor, fanteziile sexuale apar la o varsta frageda si sunt marcate de primele erectii sau polutii nocturne. Ulterior ele ajung sa fie mult mai elaborate si il insotesc pe acesta in toata viata de adult.

De cele mai multe ori, implinirea fanteziilor este impiedicata de 2 factori: morala sociala si un puternic sentiment de vina. O fantezie nemanifestata poate fi o importanta sursa a tulburarilor psihice. Daca o persoana isi refuza fanteziile chiar si fata de el insusi, poate ajunge in situatia in care fantezia sa devine autonoma si incepe sa aiba o foarte mare influenta asupra individului. Refuzul fanteziei (“eu nu sunt asa”, “aceasta fantezie nu imi apartine”) este, de obicei, cauzat de un puternic sentiment de vinovatie fata de partener sau de un conflict al continutului fanteziei cu morala societatii in care individul respectiv s-a dezvoltat.

Pentru a evita incidente neplacute este recomandat ca o persoana sa isi cerceteze cu grija fanteziile si sa le acorde atentia necesara, astfel cat acestea sa nu devina o problema de natura psihica. Pe de alta parte, este imperios necesar ca atunci cand partenerul iti dezvaluie o fantezie sa nu ai o atitudine critica.

Fantezia este o dorinta neimplinita si fara perspective apropiate de a deveni astfel. Este o combinatie in care sunt aruncate cele mai dezvoltate dintre simturi pentru a crea o reprezentare de obicei interzisa. Elementele ca atare ale fanteziei sunt alese din domeniul interzisului si au un puternic rol compensator. Prin fantezie, individul are o traire psihica a unor scene foarte intime, care pentru sistemul sau de valori sunt inacceptabile.

In anumite conditii, in viata de cuplu pot aparea anumite probleme nascute de existenta fanteziilor. Partenerului ii poate veni foarte greu sa inteleaga aceste fantezii si se simte direct amenintat de ele. Fanteziile care o implica pe “straina” par sa arate insatisfactie. In fapt este vorba despre nevoia de a transgresa propria limita morala.

Fantezia nu este produsa de insatisfactii ci de propria limita: un anumit individ se simte vinovat daca se pune intr-o anumita situatie sau s-ar simti vinovat fata de partenera daca ar pune-o intr-o anumita situatie. Psihologic, implinirea unei fantezii inseamna progres, insa din punct de vedere moral chestiunea este indecidabila.

← Tratament Guta Cele mai frecvente fantezii sexuale →

Indicii: erotice, fantezii, fantezii erotice, fantezii sexuale, povesti erotice, povestiri erotice