Hemoroizii pe scurt
Hemoroizii sunt o adevarata pacoste. Ei apar in anumite situatii si sunt cauzati de anumiti factori. O frecventa mare de aparitie o au in sarcina tocmai pentru ca este o perioada in care transformarile la nivelul zonei pelviene si presiunea asupra venelor din zona isi spun cuvantul si asupra zonei anusului, zonei rectale. Hemoroizii sunt frecventi atat la barbati cat si la femei, atat in sarcina cat si la varsta mai inaintata, peste 50 de ani.
In sarcina, aparitia hemoroizilor se datoreaza presiunii exercitate de catre uter asupra vaselor de sange determinand dilatatii ale venelor. In astfel de situatie, aparitia lor este una temporara, organismul revenindu-si dupa nastere.
Ce sunt hemoroizii?
Hemoroizii reprezinta dilatarea vaselor de sange din zona anusului, a rectului. Ele pot avea dimensiuni diferite si pot creste in proportii destul de mult. Ele pot iesi din anus si dezvolta complicatii precum sangerari locale, fistula venoasa, tromboza hemoroidala sau prolaps.
Hemoroizii pot fi interni (in interiorul canalului anal) sau extern (in exteriorul canalului anal).
Cauzele aparitiei hemoroizilor:
- Alimentatie bogata in alcool si condimente
- Constipatia cronica
- Varsta inaintata
- Boli de ficat
- Tumori ale rectului
- Sarcina
Simptome Hemoroizi:
- Dureri locale si sangerari
- Abcese perianale
- Mancarime la nivelul anusului
- Iesirea hemoroizilor din canalul anusului cu revenirea lor dificila si dureroasa inapoi
- Sangerarile se produc de multe ori din cauza constipatiei, sangerare ce poate fi observata in vasul de toaleta sau pe hartia igienica
Tratarea hemoroizilor:
Hemoroizii trebuie supusi unui control amanuntit atat la nivel local cat si general. Sangerarile pot avea mai multe cause. Ele pot proveni, intr-adevar, de la hemoroizi dar pot sa fie si de la intestinul gros in urma unui cancer de intestin gros.
Are loc tuserul rectal care se face cu manusi si lubrifiant cu bolnavul asezat fie in coate fie in genunchi sau in pozitia tipica femeilor cand merg la ginecolog. Examinarea rectului poate sa aiba loc si cu ajutorul anuscopului sau rectoscopului sau printr-o recto-colonoscopie care poate inlatura si alte cause de sangerare.
Prevenire hemoroizi:
- Evitarea unei alimentatii bogate in alcool, cafea, condimente
- Realizarea unui program fix de masa
- Consumul de lichide (peste 2 litri pe zi)
- Multe fructe si legume
← Cystenal. Prospect Cystenal Scobunord. Prospect Scobunord, comprimate →
Indicii: de hemoroizi, despre hemoroizi, gravide, Hemoroizi, hemoroizi cauze, hemoroizi externi, hemoroizi poze, hemoroizi simptome, hemoroizii, hemoroizilor, leacuri hemoroizi, pentru hemoroizi, remedii hemoroizi, sarcina, tratament hemoroizi, tratamente hemoroizi, tratamente pentru hemoroizi, tratare hemoroizi, tratarea hemoroizi, vindecare hemoroizi