Informatii utile pentru reducerea expunerii la polenuri
Evitarea activitatilor exterioare, in aer liber, cand concentratia polenurilor este mare (in sezoanele polenice, in special in zilele calduroase si uscate), se prefera activitati in exterior in zilele umede, innorate sau ploioase.
Evitarea pe cat posibil a zonelor cu concentratii crescute de polenuri. Vacantele se prefera in zone cu concentratii reduse de polen conform indicatiilor (ex. la mare pe plaja). Nu se recomanda plimbari, alergari, mers pe bicicleta sau picnicuri in parcuri sau in mediu rural in timpul sezonului polenic.
Se evita cositul sau taierea/tunsul ierbii, si daca este absolut necesar, se impune purtare de masca si ochelari protectori. Se recomanda inchiderea ferestrelor locuintei intre orele 6 si 16 (deschiderea poate fi recomandata dupa miezul noptii) sau inchiderea geamurilor autovehiculelor, utilizarea instalatiilor de aer conditionat si a filtrelor speciale pentru alergene, in perioada sezonului polenic.
Purtarea de ochelari protectori in mediul exterior (preferabil cu aparatoare la partile superioare si laterale ale ramelor). Spalarea frecventa a fetei cu apa in cursul zilei si dusul la sosirea la domiciliu pentru indepartarea grauncioarelor de polen. Uscarea lenjeriei si a hainelor preferabil in uscator, nu in mediu exterior, in timpul sezonului polenic.
← Hiponichium Reducerea expunerii la alergenele acarienilor din praful de casa →
Despre: alergie polen, expunere polen, polen