Menstruatia neregulata

Menstruatia neregulata

Menstruatiile sau sangerarile neregulate pot semnala prezenta sindromului ovarului polichistic (SOP), o afectiune legata de un nivel crescut de hormoni androgeni care afecteaza 10% dintre femeile de varsta fertila si este de obicei diagnosticata la femeile cu varsta cuprinsa intre 20 si 30 de ani. Alte manifestari includ chisturile ovariane, obezitatea si pilozitatea faciala excesiva. Sindromul ovarului polichistic reprezinta una dintre cauzele cele mai raspandite ale infertilitatii.

Cu toate ca acest sindrom nu poate fi vindecat, el poate fi tratat, asa ca este necesar sa va adresati medicului ginecolog si sa efectuati o serie de teste si investigatii (examen clinic, analize ale sangelui, ecografie abdominopelvina) pentru a confirma acest diagnostic. Medicul poate prescrie contraceptive orale in vederea reglarii menstruatiei si a nivelului de hormoni androgeni. Daca urmati un tratament pentru a ramane gravida, medicamentele pentru fertilitate pot ajuta la normalizarea menstruatiei.

In cazul femeilor trecute de 40 de ani, menstruatia neregulata sau sangerarile abundente pot semnala aparitia unui polip, o excrescenta uterina care de cele mai multe ori are un caracter benign si care apare mai ales la femeile cu varsta cuprinsa intre 40 si 50 de ani. Cauzele aparitiei polipilor sunt inca neelucidate. Daca simptomele devin suparatoare, polipii pot fi indepartati pe cale chirurgicala.

O alta cauza a menstruatiei neregulate la femeile de 40 de ani este reprezentata de problemele glandei tiroide. Glanda tiroida este legata din punct de vedere functional cu acele zone ale creierului care mentin buna functionare a ovarelor. Odata ajunsa la varsta de 40 de ani, se recomanda dozarea hormonilor tiroidieni cel putin o data la fiecare cinci ani, deoarece functionarea naturala a tiroidei descreste odata cu varsta. Scaderea sau accelerarea functiei glandei tiroide pot fi tratate cu ajutorul medicamentelor, de aceea daca suspectati ca ati avea o disfunctie a glandei tiroide este indicat sa va adresati unui medic endocrinolog.

Sugestii de cautare:

  • cauzele menstruatiei neregulate
  • menstruatia la 40 de ani
  • menstruatia neregulata
  • menstruatia neregulata simptome
  • menstruatie lunga la femei trecute de 40
  • menstruatie neregulata cauze

← Eruptie polimorfa la lumina – Lucita Polimorfa Acitretin →

Indicii: ciclu menstrual, ciclu menstrual neregulat, ciclu neregulat, ciclul menstrual, dereglari ciclu menstrual, infertilitate, menstruatia, menstruatia neregulata, ovulatia, perioada fertilitate, perioada ovulatie, reglarea ciclului menstrual