Neuromultivit

Ce este Neuromultivit

Neuromultivit face parte din grupa farmacoterapeutica: vitamine, vitamina B1 in combinatie cu vitamina B6 si/ sau vitamina B12.

Vitamina B1 (clorhidrat de tiamina) intervine in metabolizarea (absorbtia si folosirea in organism a) carbohidratilor (zaharurilor). Tiamina se gaseste in tesutul nervos si membranele celulelor si joaca un rol in crearea de substante necesare pentru buna functionare a sistemului nervos.

Vitamina B6 (piridoxina) intervine in metabolizarea aminoacizilor (componente ale proteinelor) in tesutul nervos. In plus, vitamina B6 intervine in biosinteza multor mediatori (crearea in organism a unor substante cu rol de comunicare intre celule), cum sunt dopamina, adrenalina si noradrenalina.

Vitamina B12 (ciancobalamina) are un efect in metabolizarea unor componente speciale ale celulei (acizi nucleici), in special in metabolizarea acizilor grasi, jucand un rol major la nivelul tesutului nervos.
Aceasta vitamina este indispensabila in procesele de crestere si multiplicare celulara.

Neuromultivit este utilizat in tratamentul adjuvant al neuropatiilor (diferite tulburari ale sistemului nervos) cum sunt:
– polineuropatie de diverse cauze,
– nevrita (inflamatie a unui nerv) si nevralgie (durere acuta, localizata pe traiectul unui nerv),
– nevrita radiculara (inflamatie a radacinilor nervoase) aparuta ca urmare a bolii degenerative a maduvei spinarii,
– nevralgie intercostala,
– episoade dureroase pe unul sau mai multe ramuri ale nervului trigemen (la nivelul fetei),
– durere pe traiectul nervului sciatic (la nivelul membrului inferior),
– sindrom umar-mana (durere si limitare a miscarii unilaterale ale umarului si ale mainii corespunzatoare),
– durere si hipomotilitate (dificultati in miscare) la nivelul coloanei lombare (durere de spate)
– durere si hipomotilitate (dificultati in miscare) a gatului, umarului si bratelor datorate iritarii plexului nervos al gatului si
– paralizia muschilor faciali.

Prospect Neuromultivit

Un comprimat filmat de Neuromultivit contine ca substanta activa clorhidtrat de tiamina (vitamina B1)- 100 mg, clorhidrat de piridoxina (vitamina B6) 200 mg, ciancobalamina (vitamina B12) 0,24 mg si excipienti: nucleu – celuloza micrucristalina, stearat de magneziu, polividona; film Macrogol 6000, dioxid de titan (E171), hidroxipropilmetilceluloza, poliacrilat dispersie 30%.

Indicatii Neuromultivit

Neuromultivit este indicat in ca tratament adjuvant in polineuropatii de diverse etiologii, nevrita si nevralgie, nevrita radiculara aparuta ca urmare a bolii degenerative a maduvei spinarii, durere si hipomotilitate cervical datorate iritarii plexului nervos cervical, nevralgie intercostala, nevralgie de trigemen, ischialgie, sindrom Umar-mana, sindrom Lombar, sindrom Cervical, pareza pe nerv facial.

Dozaj Neuromultivit

1 comprimat de 3 ori pe zi.

Mod Administrare Neuromultivit

Utilizati intotdeauna Neuromultivit exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza recomandata este de un comprimat filmat Neuromultivit, administrat de trei ori pe zi.
Comprimatele filmate se inghit intregi, fara a fi sfaramate, zdrobite, dupa masa, cu putin lichid.

Utilizarea la copii
Neuromultivit nu este recomandat la copii cu varsta sub 6 ani datorita formei farmaceutice inadecvate la acest grup de varsta (existand pericol de sufocare).

Daca ati utilizat mai mult Neuromultivit decat trebuie
Daca ati utilizat mai multe comprimate decat doza recomandata, informati-l imediat pe medicul dumneavoastra.

Daca ati uitat sa utilizati Neuromultivit
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa utilizati Neuromultivit
Daca doriti sa incetati sa utilizati Neuromultivit, va rugam sa-l informati mai intai pe medicul dumneavoastra.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Contraindicatii Neuromultivit

Hipersensibilitate la tiamina, piridoxina, ciancobalamina sau oricare dintre excipientii produsului. Sarcina si alaptare.

Reactii adverse Neuromultivit

Greata, cefalee, ameteli. Rar hipersensibilitate la nivel cutanat.

Pret Neuromultivit

Neuromultivit cutie cu un blister de 20 comprimate filmate are un pret aproximativ de 12 lei;
Neuromultivit cutie cu 100 comprimate filmate costa 45 de lei.
Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.