Pasi importanti pentru ingrijirea tenului acneic

Pasi importanti pentru ingrijirea tenului acneic

Praful si impuritatile distrug primul strat al dermei. Toate acestea, combinate cu ingrijirea neadecvata a tenului, pot duce la aparitia acneei, mai ales in cazul persoanelor cu ten gras.

Acneea este o afectiune comuna, partial determinata genetic, care apare mai ales in perioada pubertatii. Aparitia acesteia poate fi influentata de mai multi factori, printre care hipersecretia sau dezechilibrul hormonal.

Cele mai predispuse zone ale pielii sunt fata, pieptul, umerii si spatele. Acneea poate fi intalnita si pe brate sau chiar coapse, insa cazurile acestea sunt extrem de rare. Se recomanda persoanelor care sufera de aceasta afectiune trei pasi esentiali pentru ingrijirea tenului acneic: o masca pe baza de miere de rozmarin – esentiala pentru tonifierea tenului, o baie de aburi si o masca exfolianta din citrice.

Inainte de a aplica masca, se recomanda exfolierea tenului cel mult o data pe saptamana, pentru ca o masca exfolianta, de preferat pe baza de fructe, precum grepfruit, care este si un pic acida, curata pielea in profun­zime.

Mai mult, mastile exfoliante contin ingrediente care absorb murdaria si excesul de sebum, iar pielea va deveni neteda. Apoi, se recomanda o baie de abur, pentru ca ajuta la reduce­rea nivelului de sebum.

Dupa toate aceste etape se va trece la prepararea mastii, pentru care este nevoie de doua lingurite de miere de roz­marin, care ajuta la tonifierea tenului, doua lingurite de suc de lamaie, care sunt un bun astringent si bactericid, si o lin­gurita de argila verde, care va absorbi excesul de sebum. Se amesteca totul foarte bine pana se obtine un produs omogen, iar apoi se aplica pe fata si pe gat. Se lasa sa actioneze timp de 20 de minute, dupa care se limpezeste cu apa calduta. Aceasta masca este recomandata o data pe saptamana.

← Rozaceea Lewandowsky Atram. Prospect Atram, comprimate →

Indicii: acnee, argila verde, cosuri, ingrijire ten, ingrijirea tenului acneic, masca fata, miere de roz­marin, piele, ten