Pregatirea necesara pentru testul cutanat
Inainte de recomandarea unui test cutanat, medicul poate pune intrebari detaliate despre istoricul medical, semnele si simptomele pacientului si tratamentul pe care il foloseste de obicei pentru tratarea lor. Raspunsurile pacientului pot ajuta medicul sa determine daca alergiile sunt prezente si la alti membrii ai familiei. Apoi, medicul va realiza o examinare fizica pentru a cauta semne si simptome aditionale.
Istoricul medical si examinarea fizica pot oferi suficiente informatii pentru ca medicul sa poata discuta despre diagnostic si tratament. Daca se intampla asa, testele cutanate pot sa nu mai fie necesare. Dar daca medicul este nesigur asupra diagnosticului sau suspecteaza ca pacientul are o alergie si are nevoie de mai multe informatii despre cauzele posibile, acesta va recomanda realizarea testelor cutanate.
Medicamantele care interfera cu rezultatele testuluiInainte de programarea unui test cutanat, medicul va avea nevoie de o lista a medicamentelor prescrise pe care pacientul le ia. Unele medicamante pot suprima reactiile alergice, impiedicand testele cutanate de a fi eficiente. Alte medicamante pot creste riscul de dezvoltare a reactiilor alergice severe in timpul testelor. Deoarece medicamentele se elimina din organism in ritmuri diferite, medicul poate cere pacientului sa nu-si mai administreze medicamentele cu pana la 10 zile inainte de test.
Medicamantele care interfera cu testele cutanate sunt:
- antihistaminele nonsedative care se elibereaza fara prescriptie medicala, cum ar fi fexofenadina;
- histaminele care se elibereaza fara prescriptie medicala;
- antidepresivele triciclice, cum sunt amitriptilina si doxepinul;
- medicatia antiacida, cum ar fi cimetidina.
Ce se intampla in timpul testului
Testarea cutanata este de obicei realizata in cabinetul medical. De obicei, asistenta administreaza testul si medicul interpreteaza rezultatele. Testele cutanate nu sunt dureroase. Intrucat acele folosite pentru aceste teste abia penetreaza pielea, pacientul nu va sangera si va simti doar un disconfort momentan, usor.
Exista trei tipuri de teste cutanate:1. Testele prin punctionare sau zgariere (percutanate). In aceste teste, care sunt cel mai frecvent intalnite, cantitati foarte mici de extract alergenic sunt introduse foarte superficial la nivelul pielii. Acest tip de test este de obicei realizat pentru a identifica alergii la polen, par de animale, acarieni si alimente;2. Testele intradermice (intracutanate). Extractele purificate de alergen sunt injectate in piele la nivelul antebratului. Acest tip de test este de obicei folosit daca medicul suspecteaza ca pacientul este alergic la venin sau la penicilina;3. Testele cu plasture (epicutanate). Acest tip de test nu foloseste ace. In schimb, alergenul este aplicat pe un plasture, care este apoi plasat de piele. Acest tip de test este de obicei realizat pentru a identifica substante care determina dermatita de contact. Acestea includ latex, medicamante, parfumuri, conservanti, vopseluri de par, metale si rasini.
Unele teste determina reactii alergice imediate, care apar la cateva minute de la expunerea la alergen. Alte teste detecteaza reactiile alergice intarziate, care se dezvolta pe o perioada de cateva zile.
← Cycoflex Tafen Nasal →
Despre: cimetidina, test cutanat