Reducerea expunerii la alergenele acarienilor din praful de casa

Reducerea expunerii la alergenele acarienilor din praful de casa

Masuri profilactice importante pentru reducerea expunerii la alergenele acarienilor din praful de casa.

Important: Imbracarea completa a saltelei de dormit, pernelor, plapumei, cuverturilor si paturilor, cu huse impermeabile la alergene (din diverse tipuri de materiale protective).

Spalarea saptamanala a intregii lenjerii de pat (cearceafuri, fete de perna, paturi, huse, saltele) cu apa la temperatura de 55º-60ºC (spalarea cu apa la temperaturi joase 30ºC este preferata cu aditiv lichid acaricid, dupa caz).

Spalarea pernelor sintetice cu apa la temperatura de 55º-60ºC. Reducerea umiditatii relative din interior sub 50%, cu aerisirea zilnica a camerei in functie de climat, ventilarea optima a bucatariilor / bailor pentru eliminarea aburilor, utilizarea instalatiei de aer conditionat/de deumidifiere, inlaturarea excesului apa pe obiecte sanitare/bucatarie, solutionarea scurgerilor/stagnarilor de apa; evitarea dormitului in camere neamenajate (casa de tara, conditii hoteliere improprii, evitarea locuirii in subsoluri, incaperi umede etc.

Masuri aditionale: Aspirarea saptamanala, indepartarea covoarelor, minimalizarea mobilierului tapisat, jucariilor de plus, fara animale de companie cu blana sau pene in dormitor.

← Epistaxis Lesin →

Indicii: acarieni, alergie acarieni, alergie praf