Sifilisul. Totul despre Sifilis

Sifilisul. Totul despre Sifilis

Sifilisul apare in urma infectiei cu Treponema Pallidum. El poate fi primar, secundar, tertiar, poate avea forme congenitale (sifilisul congenital – in care copilul este infectat la nastere de catre mama bolnava) si alte forme nu foarte bine delimitate:

  • latent – fara simptome dar cu rezultatele testelor pozitive
  • forme de trecere intre secundar si tertiar, etc.

Primul simptom in cazul sifilisului primar este aparitia unei pete rosii (macula eritematoasa), care devine o eroziune, adancindu-se, si apoi o ulceratie care doare doar in cazul traumatizarii sau al suprainfectarii. La femei pot fi afectate labia, vaginul, uretra si perineul. La ambele sexe mai pot fi afectate regiunea anorectala, mamelonara, buzele, limba, amigdalele, etc. Complicatiile care pot aparea sunt fimoza, parafimoza, suprainfectari ale leziunii, blocajul cailor limfatice (limfedem) cu edemul penisului si a scrotului sau a labiilor.

Sifilisul secundar este considerat o stare septica cu Treponema – simptomele pot aparea in 3 – 6 saptamani, determinand aparitia silifidelor. Acestea sunt pete mici, roz – pal, care nu ies in relief si determina rozeola silifica sau care ies putin in relief pe piele (papule). Pot aparea stari asemanatoare gripei (lipsa poftei de mancare, dureri de cap(cefaleea) si musculare, articulatii ce dor, rinoree, etc). Se poate instala sifilisul latent sau cel tertiar, dar in ultima perioada acestea apar tot mai rar datorita tratarii la timp si a mijloacelor de informare in masa.

← Budenofalk. Prospect Budenofalk Chlorapred. Prospect Chlorapred →

Indicii: de la sifilis, de sifilis, in sifilis, macula eritematoasa, penicilina sifilis, sifilis, sifilis forum, sifilis fotos, sifilis genital, sifilis imagini, sifilis latent, sifilis se, sifilis tertiar, sifilis video, sifilisul congenital, test sifilis, Treponema Pallidum