Stresul in perioade economice dificile

Stresul in perioade economice dificile

Persoanele care se simt stresate din motive economice este bine sa obtina un simt al controlului asupra emotiilor proprii, a finantelor si a vietii, spun expertii.

Cel mai bun lucru pe care un om il poate face in perioade de recesiune economica este sa nu se uite la stiri legate de dezastre economice. Televiziunile economice exploateaza ciclurile economice naturale pentru a obtine o audienta mai mare, astfel avand publicitate mai multa si mai scumpa.

Apoi, controlul emotiilor este foarte important. Oamenii sunt condusi de multe ori de emotiile lor. Investitorii institutionali stiu acet lucru si deseori fac profituri mari in momente de teama, bazandu-se pe emotiile puternice ale publicului care investeste. A profita de pe urma anxietatii este o strategie invatata din scoala economica, astfel incat cu cat sunt mai multe tranzactii, cu atat sunt mai multe comisioane. Deci este o capcana.

Cel mai bine este ca persoanele care investesc sa ramana la planul intial de investire si sa continue sa economiseasca la fel ca si in perioadele economice favorabile. Alte doua sfaturi: este mai bine ca persoanele sa nu investeasca in actiuni pana nu au economisit bani care sa-i asigure supravietuirea timp de sase luni, in caz de urgenta. Iar riscul de a lua un imprumut pentru supraspecializare sau schimbarea domeniului de munca merita sa fie asumat.

← Tratamentul pneumoniei la copii Stresul si economia →

Indicii: controlul emotiilor, dezastre economice, motive economice, perioadele economice favorabile, recesiune economica, stres