Tratamentul trombozei cu extract de Magnolie

Tratamentul trombozei cu extract de Magnolie

Un nou medicament, derivat din magnolie, poate anula doua dintre functiile proteinei de coagulare “trombina” si poate oferi un nou mod de control al complicaţiilor care apar la intervenţiile de deschidere a arterelor coronare blocate, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Duke din SUA, relatează NewsIn.

Potrivit presei americane de specialitate, rezultatele fazei a doua de studii pentru verificarea efectelor acestui medicament au fost pozitive, dovedind că noul compus derivat din magnolie este eficient şi sigur pentru prevenirea cheagurilor de sânge şi că poate fi folosit pentru a controla complicaţiile precum sângerarea sau formarea de cheaguri în timpul intervenţiilor chirurgicale.

Trombina este o proteină din sânge care are două funcţii cheie în formarea cheagurilor de sânge – activează trombocitele, particule care se reunesc pentru a forma “schela” unui cheag, şi ajută la producerea fibrinei, proteina filamentoasă de sânge care intervine în procesul de coagulare.

Noul medicament, denumit provizoriu SCH 530348, blochează receptorul trombinei, împiedicând astfel formarea trombocitelor şi, în acelaşi timp, păstrând activitatea benefică formării de fibrină.

Cheagurile de sânge reprezintă o mare problemă pentru pacienţii care se confruntă cu o intervenţie coronariană percutanată de curăţare a arterelor înfundate. Pacienţii care suferă o astfel de intervenţie sunt trataţi de obicei cu agenţi anti-coagulare precum aspirina sau clopidogrelul (plavix).

Deşi aceste două medicamente sunt eficiente, uneori pot produce sângerare sau alte complicaţii cardiovasculare.La studiul efectelor noului medicament, cercetătorii au evaluat 1.030 de pacienţi de peste 45 de ani, care erau programaţi pentru o intervenţie coronariană percutanată sau angiografie.

Pacienţii au fost împărţiţi în patru grupuri, trei dintre acestea primind medicamentul extras din magnolie în diferite doze, iar ultimul grup, un medicament placebo.

S-a descoperit, astfel, că medicamentul extras din magnolie este, în general, tolerat indiferent de doză şi că nu creşte sângerarea nici măcar atunci când este administrat împreună cu aspirina sau clopidogrelul.

← Ipradol Hiberix →

Despre: Tromboza