Zineryt

Compozitie Zineryt

Preparatul Zineryt contine ca ingredient activ erythromicinum 40 mg/ml sub forma unui complex cu zinc. Acest complex este dizolvat in alcool la care s-a adaugat o substanta cu efect emolient asupra pielii. Celelalte ingrediente sunt: acetat de zinc, diizopropilsebacat si alcool.

Forma de prezentare Zineryt

Zineryt este un lichid clar, incolor, cu miros de alcool. El este prezentat intr-un flacon impreuna cu un aplicator. Cu acest aplicator Zineryt poate fi aplicat pe piele. Aplicatorul este protejat de un capac care se insurubeaza. Flaconul este ambalat intr-o cutie galben/gri pe care este inscriptionat Zineryt. Zineryt este in mod obisnuit livrat gata preparat de catre farmacist.

Mod de actiune Zineryt

Zineryt contine antibiotocul erythromicnum si zinc. Erythromicinum poate inhiba cresterea bacteriilor care joaca un rol in dezvoltarea cosurilor (acnee). Zincul potenteaza efectul eritromicinei in tratamentul acneei.

Zineryt poate fi obtinut numai pe baza prescriptiei medicale.

Indicatii Zineryt

Zineryt se foloseste in tratamentul topic al tuturor formelor de acnee (cosuri).

Contraindicatii Zineryt

Zineryt nu trebuie folosit daca sunteti hipersensibil la: eritromicina (sau alte antibiotice din acelasi grup), zinc sau alte ingrediente ale Zineryt. In cazul in care sunteti hipersensibil la unul dintre aceste ingrediente, trebuie avertizat medicul.

Precautii Zineryt

Trebuie evitat contactul Zineryt cu ochii si membranele mucoase ale nasului sau ale gurii. Contactul accidental poate cauza senzatii de arsura sau iritare a acestor zone. In cazul aparitiei acestor fenomene, zona trebuie spalata cu apa rece sau calduta si trebuie anuntat imediat medicul.

Interactiuni Zineryt

Pana in prezent nu sunt cunoscute. Combinatia diferitelor medicamente poate cauza efecte adverse. Medicul trebuie informat despre orice alte medicamente pe care le folositi.

Sarcina si alaptare

Daca este utilizat coform prescriptiei, Zineryt poate fi folosit fara riscuri si in timpul sarcinii si alaptarii.

Efecte supra capacitatii de a conduce si de a opera cu masini: Zineryt nu afecteaza capacitatea de a conduce si de a opera cu masini.

Administrare Zineryt

Aplicati de doua ori pe zi cu aplicatorul un strat de Zineryt pe zona de piele cu cosuri. Preparatul se va aplica de preferat dimineata (inaintea aplicarii machiajului) si seara (dupa indepartarea machiajului), dupa spalarea prealabila a pielii. Dupa uscare, stratul de medicament aplicat devine invizibil. In cele mai multe cazuri produsul conduce la ameliorarea afectiunii dupa 10-12 sapamani. In cazul in care observati o inrautatire a afectiunii, anuntati imediat medicul. Daca o data uitati sa va aplicati Zineryt puteti continua ca de obicei folosirea Zineryt. Nu este nevoie sa aplicati o doza suplimentara.

Efecte secundare Zineryt

Dupa aplicarea pe piele a Zineryt poate sa apara o senzatie de arsura sau iritare, sau poate aparea o usoara roseata a pielii. De obicei aceste efecte nu sunt grave si dispar automat. Daca apar alte efecte adverse, informati medicul sau farmacistul.

Conditii de pastrare: Zineryt nu trebuie folosit dupa data de expirare mentionata pe ambalaj. Se poate pastra la temperatura camerei (15-25°C) in ambalajul in care l-ati cumparat. Preparatul compus poate fi pastrat timp de 5 saptamani. Daca este necesar un tratament mai indelungat cu Zineryt, medicul dumneavoastra trebuie sa va prescrie inca un flacon. Nu tineti produsul la indemana copiilor.

Instructiuni de preparare Zineryt

Cutia galben-gri contine doua flacoane si un capac cu aplicator. Indepartati capacul ambelor flacoane, pastrand capacul flaconului cu pulbere.
Continutul flaconului cu lichid va fi turnat in flaconul continand pulberea. Flaconul golit poate fi aruncat. Se va insuruba dopul ramas la flaconul care contine amestecul de pulbere si lichid. Se va agita acest flacon timp de un minut. Scoateti capacul cu aplicator din ambalajul sau.
Indepartati capacul flaconului cu amestecul de lichid si pulbere si insurubati capacul cu aplicator. Acum indepartati capacul de protectie al aplicatorului si verificati daca aplicatorul este fixat pe flacon. Daca este necesar, fixati mai strans aplicatorul. Solutia poate fi pastrata timp de 5 saptamani dupa preparare.

Pret Zineryt

Zineryt pulbere si solvent solutie cutanata 40 mg/12 mg/ml cutie cu 1 flacon din PEID pulbere pentru solutie cutanata + aplicator din PP cu solvent pentru 30 ml are un pret aproximativ de 35 lei.

Nu folositi informatiile prezente in acest prospect in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.